Cyperus alternifolius

INDOOR/OUTDOOR

De Cyperus alternifolius is in 2019 door de WUR in Wageningen getest m.b.t. de luchtzuivering. En is als winnaar uit de test gekomen. Dit komt doordat zowel het groene deel van de plant de lucht zuivert, maar onder de grond wordt er ook heel hard gewerkt. Uit de test is naar voren gekomen dat hoe vochtiger een plant gedijt, hoe beter er gezuiverd wordt. De meeste planten gaan dood als hun wortels te nat staan. Voor de Cyperussen geldt dit niet. Zodoende zijn alle Cyperus soorten hele goede lucht zuiverende planten.

Deze prachtige Cyperus is veelzijdig, ze is een hele goede kamerplant, heeft weinig licht nodig, dus ze groeit ook goed op donkere plaatsen in huis. Ze heeft het buiten ook goed naar haar zin in de zomer, b.v. op je balkon of terras. Omdat het een water liefhebber is kan je haar ook in een waterschaal of je vijver een plaatsje geven.

De verzorging is erg eenvoudig. Het is een waterplant. Dus je geeft haar nooit teveel water. Geef haar een mooie dichte pot. Plaats de plant daar in, gewoon met de pot waarin ze gekweekt is. Die vul je voor 4/5 deel met water. Als het water gebruikt is tot ongeveer 1/5 van de pot, vul je het water weer aan. Geef haar iedere 14 dagen voeding, en je alternifolius is gelukkig! De plant wordt ongeveer 1.50 m hoog.

De alternifolius kan in de volle zon staan. Maar de schaduw of een combinatie van zon en schaduw vindt ze ook prima.

De Cyperus alternifolius is een 100% duurzaam geteeld product en gekweekt met respect voor onze natuur en het milieu.