Cyperus papyrus


INDOOR/OUTDOOR

Van de Cyperus papyrus werd in Egypte het eerst papier gemaakt. Hierdoor heeft deze plant ontzettend veel voor ons betekent……… Voor deze eye catcher, ze wordt makkelijk ruim 2 meter hoog in één zomer is nu de nieuwe rol als luchtzuiveraar ontdekt.

Alle Cyperus soorten zijn hele goede lucht zuiverende planten. Dit komt doordat zowel het groene deel van de plant de lucht zuivert, maar onder de grond wordt er ook heel hard gewerkt. Uit de test is naar voren gekomen dat hoe vochtiger een plant gedijt, hoe beter er gezuiverd wordt. De meeste planten gaan dood als hun wortels te nat staan. Voor de Cyperussen geldt dit niet.

De verzorging is erg eenvoudig. Het is een waterplant. Dus je geeft haar nooit teveel water. Geef haar een mooie dichte pot. Plaats de plant daar in, gewoon met de pot waarin ze gekweekt is. Die vul je voor 4/5 deel met water. Als het water gebruikt is tot ongeveer 1/5 van de pot, vul je het water weer aan. Geef haar iedere 14 dagen voeding, en je nofretete is gelukkig! De plant wordt ongeveer 1.20 m hoog.

De papyrus kan in de volle zon staan. Maar de schaduw of een combinatie van zon en schaduw vindt ze ook prima.

De Cyperus papyrus is een 100% duurzaam geteeld product en gekweekt met respect voor onze natuur en het milieu.