Verzorging Cyperus

Standplaats:

Cyperus houdt van een lichte standplaats. Dit betekent dat u de plant in de volle zon kunt plaatsen. Maar met een plekje in de schaduw is ze ook tevreden. De alternifolius heeft zeer weinig licht nodig en is daarom een geweldige plant voor de donkere maanden in huis. Ook de nofretete is heel goed als kamerplant te gebruiken. Omdat deze soort vrij nieuw is, hebben we deze tot op heden alleen uitgetest met als standplaats het raam op het zuiden, waar het meeste licht is in huis.

Water geven en bemesting:

Cyperusssen zijn waterplanten, de wortels houden ervan om in het water te staan. Je kunt een Cyperus nooit verdrinken. De plant groeit van nature op zeer vochtige plaatsen. Zet de plant daarom in een pot met een drain opening op 15 cm hoogte van de grond, zodat hij altijd een voldoende vocht  voorraad heeft.

Geef de plant wekelijks plantenvoedsel. Als de plant geel van kleur is, moet u de plant een tijdje meer voeding geven, totdat zijn mooie groene kleur weer hersteld is.

Snoeien:

Cyperus hoeft u niet te snoeien. Eventuele aren die niet meer mooi zijn kunt u natuurlijk altijd verwijderen. Ook als een strakkere vorm gewenst is mogen er altijd aren uitgeknipt worden.